Bedrijf

First Parts startte zijn activiteit in 2004 als distributeur wisselstukken Citroën. Een onderkomen werd gevonden in de gebouwen van Global Motorparts en United Parts langsheen de Gentsesteenweg in Kortrijk.

Samen met APL (Automotive Parts Logistics) en UP (United Parts) biedt First Parts een zeer hoge service graad aan, ongekend en uniek in de verkoop en distributie van originele wisselstukken.

De dynamiek van First Parts leidde in 2008 tot de titel “distributeur wisselstukken” van het merk Peugeot.

Aangezien Peugeot en Citroën tot de PSA familie behoren, was het logisch dat First Parts wisselstukken van beide merken zou gaan verdelen.

Vandaag behoort First Parts tot één van de vijf Belgische wisselstukken “plaques” voor PSA

In maart van 2014 werden wij tevens officieel distributeur van de merken  Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Chrysler, Jeep en Dodge.

In 2015 werden wij invoerder voor België voor het merk Meyle, een Duitse fabrikant van vervangingsonderdelen met een hoge kwaliteitsgraad.

In het voorjaar van 2016 verhuisden wij naar een nieuwe logistieke site in Zwevegem.  Uniek is er de automatische orderverwerking en orderpicking.

Méér en méér ontwikkeld First Parts zich als one-stop-shop.  Gereedschappen van Facom, Dewalt, Expert, Brown, Karcher,… maar ook het volledige non-paint gamma van Finixa.

Op het eind van het jaar 2016 bekomt First Parts ook de verkoop en distributie van de merken uit de groep Jaguar Land Rover.

Begin 2019 werd United Parts opgenomen binnen First Parts en het merk OPEL, CHEVROLET EU en KIA in de merkenportefeuille opgenomen.

Op 01 mei 2019 is daar ook HYUNDAI aan toegevoegd.