Nieuws

21-01-2019

Fusie 1st Parts en United Parts

Fusie 1st Parts en United Parts

Wat al langer in de sterren stond geschreven, is zopas officieel bekendgemaakt. Op 1 januari 2019 gaan United Parts en 1st-Parts op in één bedrijf. Met genoegen kunnen we meedelen dat United Parts en 1st-Parts samen verder gaan onder de naam 1st-Parts

Waar United Parts zich vooral op de merken Opel, Chevrolet en Kia heeft gefocust, is 1st-Parts vooral actief voor de merken Peugeot, Citroën, DS, Fiat-Alfa-Lancia en Eurorepar.

Het spreekt voor zich dat de overname van autobouwer Opel door PSA Peugeot-Citroën de verdere toenadering tussen United Parts en 1st-Parts in de hand heeft gewerkt. Beide autobouwers waren in het verleden al een technische samenwerking aangegaan, wat resulteerde in overlappende productgamma’s.

Vandaag gaan de twee constructeurs dus nog een stap verder en bestendigen zo de definitieve overname van Opel door PSA.

Zoals u weet zijn United Parts en 1st-Parts uniek in hun kwaliteit en service. Steeds meer klanten weten ons te vinden en beide organisaties vullen elkaar perfect aan. De samenwerking is dan ook logisch, zeker gezien de consolidatie die al een tijdje in de automobielsector bezig is.

Wij verwachten met deze fusie onze dienstverlening nog verder te optimaliseren.

De samensmelting van United Parts en 1st-Parts brengt voor u als klant weinig veranderingen met zich mee. Wij blijven het vertrouwde adres voor originele wisselstukken en garanderen de service die u de afgelopen jaren van ons gewend bent.

Voorjaar 2019 lanceren we ook de merken Nissan en Hyundai alsook het volledige IAM gamma onder het label DISTRIGO.